Învață prin joc

Pe vizitatorii Aquapic îi așteaptă o mulțime de surprize, începând cu vechea uzină, un loc fermecat, în care pot da timpul înapoi cu o sută de ani și continuând cu spațiul generos din jurul acesteia, o adevărată „oază verde”, ascunsă și ferită de forfota orașului.

Exponatele interactive și jocurile educaționale din aer liber se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Activitățile curente, cu caracter permanent sunt grupate în câteva zone tematice de joc, centrate pe fenomenele și procesele legate de apă. 

Zona „Miracolul naturii” ilustrează circuitul apei în natură și influența sa asupra ciclului vieții. Râuri şi mări, nori, vânt şi ninsoare, toate sunt aici, la propriu, în mâinile copiilor. 

Zona „Să învăţăm de la mediul înconjurător” se concentrează pe combaterea poluării. Copiii pot pescui deşeuri din… reţeaua de canalizare și învață ce NU ar trebui să arunce în vasul de WC. 

Zona „Apă pentru oameni”: Aici e distracția! Echipamente-joc, de mari dimensiuni, redau fenomenele de transport al apei – pompare, curgere prin conducte etc. Tot aici vedem cum putem preveni pierderile ascunse de apă din casă.

Detalii despre fiecare activitate în parte se găsesc în secțiunea Kit Edu

Accesul Aquapic este gratuit și se face exclusiv pe bază de programare.

Centrul funcționează din primăvară până în toamnă. În caz de vreme nefavorabilă, activitățile se suspendă și vor fi reprogramate.

Bună, cum te putem ajuta?