Astăzi un bulevard timișorean și stația de epurare a orașului îi poartă numele. Stan Vidrighin a adus în Timișoara, acum mai bine de o sută de ani, sistemele moderne de apă și canalizare, lăsând în urma lui o infrastructură durabilă.
În anul 1900, tânărul născut lîngă Sibiu era inginer, proaspăt absolvent al Politehnicii din Budapesta. Peste doi ani, el ajunge în serviciul tehnic al Primăriei Timișoara. I se dă, chiar de la început, o misiune deloc ușoară, să găsească soluții pentru alimentarea cu apă și canalizarea orașului. A reușit, unde alții s-au împotmolit înaintea lui, lucru despre am povestit aici
Responsabil de proiectarea și execuția sistemelor de apă și canalizare, proiecte mari pe care le-a implementat cu succes, Stan Vidrighin este apreciat și recompensat. Cariera lui ia o turnură ascendentă, iar timpul va dovedi că acest lucru îl motivează să se dedice și mai mult profesiei și comunității, el ajungând ulterior primar al Timișoarei, deputat în Marea Adunare Națională, fondator al Politehnicii timișorene.
Să ne întoarcem însă la perioada în care Vidrighin se ocupa de utilitățile de apă ale orașului. În noiembrie 1913, el este numit director al primei companii publice de apă din regiune și din țară, organizată ca o „regie comercială” – Întreprinderea comunală de alimentare cu apa si canalizare, pe scurt ACOT. Monografia scrisă de Josef Geml, succesorul primarului Carol Telbisz, sub mandatul căruia s-au realizat sistemele moderne de apă și canalizare, consemnează un detaliu inedit. Pe lânga salariul similar cu al celorlalți directori din primarie, Vidrighin beneficia de sporuri, indemnizații și un comision de 0,5% din vânzările brute ale companiei. Despre ACOT se mai menționează ca a mers bine, în ciuda faptului că la scurt după înființarea sa, în 1914, 48 de angajați au fost mobilizați pe front.